BOOTFITTING av skidpjäxor

Det handlar om att få en pjäxa att sitta så bra som möjligt för optimal komfort och kraftöverföring. Även valet av modell och märke påverkar resultatet. Alla fötter är olika liksom åkstilar.  Alpina pjäxor är det viktigaste ni har i er utrustning och de ska sitta helt perfekt, men de kan också sitta riktigt dåligt och allt där emellan. Det kan bero på många olika saker. Är det så att foten inte mår hundra i detta skal runt foten, kanske man blir sittande i baren under skid/snowboard-veckan när man skulle ha varit på berget, eller så får man stå ut med tryckpunkter, krampkänningar och så vidare. Mycket av glädjen försvinner. Efter att man har inhandlat sina pjäxor kan det uppstå problem som man inte kände av i butiken. De kan uppstå även fast man besökt en kunnig butik. Det innebär såklart inte att det är kört och att du ska bli tvingad till annan aktivitet.

Vi har lösningen: BOOTFITTING!
Vi kan lästa och modifiera pjäxorna för att ändra på obehaget! Innerskon, tillsammans med sulan, inuti pjäxorna, spelar stor roll för passformen på pjäxorna och hur bra fötterna mår. Våra fotvalv varierar i höjd och behöver olika mycket stöd. En formgjuten sula får foten neutraliserad i pjäxan när du lägger trycket i en sväng. Den får foten avslappnad och du blir mindre trött både under och efter åkningen. Fryser du lätt, går det att montera ett värmesystem till sulan. Vi erbjuder Intuition innerskor och Sidas sulor. Har du tryck mot smalben, ankel, vrist eller på utsidan/insidan av foten? Sitter pjäxan löst om foten? Vad du än har för problem så löser vi det tillsammans!

Storleken är viktig 
Det finns mängder av pjäxor på marknaden som alla skiljer sig åt på bredd, i volym, i hårdhet etc. Detta för att man ska kunna hitta just den modell som är eller kan bli perfekt för foten. Välj inte för stora eller för breda. För stor pjäxa, kommer innebära att du åker runt och spänner foten hela dagen på berget, för att ligga still där inne och få någorlunda kontroll på plankorna. Alldeles för många åker runt i för stora pjäxor. Desto tightare pjäxan sitter, desto bättre blir kraftöverföringen till skidan, desto bättre åker du, skidan reagerar på dina rörelser och foten mår bättre. Det kan jämföras med bilkörning; du flyttar ratten och bilen svänger. Komforten ordnar vi tillsammans. Vi analyserar dina fötter och väljer tillsammans ut det bästa för just din fot. Hur ytligt blodkärlen sitter, nervsystemet hos gemene man och vad man har för blodcirkulation spelar också in. Flertalet har blodkärl som sitter ytligare. Därför är det inte konstigt att vissa skidåkare fryser mer än andra. Vi är alla formade på olika sätt. Kvinnors vader sitter längre ner på benet kontra männens. Stora vader, små o.s.v

Det finns mängder av anatomiska skillnader hos våra ben/fötter. Det finns en djungel av pjäxor att välja på och vi har plockat fram det bästa. Varje fot är unik, därför vill Sweden Snowsport och Skidleasing erbjuda er en unik service i Stockholm!

Har ni frågor eller funderingar, kom in till butiken i Alvik. Varmt välkomna!

För att boka en tid, skicka e-post till info@swedensnowsports.com

  Datum Klockslag Status
  Fredag 15 december 15:00 LEDIG
    16:00 LEDIG
    17:00 LEDIG
       
   Lördag 16 december  11:00 LEDIG
    12:00 LEDIG
     13:00   
    14:00 LEDIG
    15:00 LEDIG
       
   Söndag 17 december 11:00 LEDIG
    12:00 LEDIG
    13:00 LEDIG
    14:00 LEDIG
    15:00 LEDIG
       
  12-14 januari Förboka nu LEDIG
  26-28 januari Förboka nu LEDIG
  9-11 februari Förboka nu LEDIG
  23-25 februari Förboka nu LEDIG
  23-25 mars Förboka nu LEDIG